Kapcsolat

Elit Alpintec, Barnóczki Tibor

Tel: 06-20-2-851-851

E-mail: elitfavagas@gmail.hu

Adószám: 66197566-1-25

I.Faápoló Magyar Bajnokság Szeged 2015

2015.09.25.

I.Faápoló Magyar Bajnokság Szeged 2015

Sikeres kezdet

3. hely az I.Faápoló Magyar Bajnokságon (Szeged 2015)

Beszámoló hamarosan...

Kicsit megkésve, de most pár szó erejéig a Bajnokságról.

Szegedre indultunk szeptember 15-én az I. Faápoló Magyar Bajnokságra. Igazából, nem a versenyzés, hanem a barátokkal való találkozás, beszélgetés, és természetesen a szakmai tapasztalataink cseréje volt fontos számomra. Jó volt látni és tanulni másoktól, kik hogyan dolgoznak  a  mindennapokban, kicsiny Hazánkban, vagy éppen készülnek versenyekre. Volt szerencsém Lengyel, Angol faápolókkal is találkozni, kik igazán profi módon mutatták be, mit is várnak el a bírók a külföldi versenyeken. Hát igen, van mit tanulni…

Ha már versenyzésről beszélünk meg kell említenem Lajkó Bendegúzt, aki Házigazdája, szervezője volt a bajnokságnak. Nemzetközi versenyeken már megmutatta, hogy a Magyarokkal is számolni kell, elhozva szép helyezéseket, díjakat! Bár Házigazdaként nem indult a bajnokságban, de bátran mondhatom elsöprő fölénnyel verte volna el a Magyar Faápolók Bajnoka címet! Köszönet Neki, és Csapatának mindenért!!

A szombati napon, a versenyen 4 feladat volt és az állomásokon összegyűjtött pontok alapján a legjobb 5 versenyző jutott be a vasárnapi döntőbe a Master’s Challange-be.

Az állomások röviden:

Imitált munkamászás (Work climb)               

-Az imitált munkamászás versenyszám egy valódi munkát próbál bemutatni. A koronában négy munkaállomás van elhelyezve, és egy a földön, tehát összesen öt állomáson lehet pontot szerezni.

Társmentés (Aerial rescue)

-A társmentésnél egy bábú imitálja a sérültet, a sérülés mértékét mindig a verseny előtt tárják a versenyzők elé.

Biztosított gyorsmászás (Belayed speedclimb)

-Felsőbiztosítással történő gyorsmászás, egy előre kijelölt útvonalon.

Footlock

-A footlock egy lábkulcsos technikával végzett kötélen felmászást jelent.

Dobózsinór dobás (Throw line)

-A dobó súly és zsinór dobása az egyik legfontosabb technika a faápolásban. Ezzel a módszerrel juttatjuk a kötelet a fa koronájába akár 25-30méter magasságba is.

Sikerült teljesítenem az 5 állomást és 5.-ként bejutni a döntőbe. Hatalmas meglepetés volt számomra, hiszen nem éreztem magam elég felkészültnek, nem gyakoroltam a versenyszámokat.

Jött a vasárnapi döntő, ahol egy komplett munkavégzést kellett imitálni a bírók előtt, ügyelve hogy minden a lehető legbiztonságosabban és legszakszerűbben történjen. Egy 25 méter magas öreg tölgyfán helyezték el az állomásokat, amiket időre kellett teljesíteni. Az izgatottság miatt az alvásra nem került sor előző este, így eléggé fáradtan kezdtem én, a vasárnapi döntőt. Nem maradt más, Borsodiként, Miskolc  szülötteként, mint a küzdeni akarás, büszkeség, és hogy megtegyek mindent, amit erőm enged.

 Úgy gondolom meg is tettem mindent, bár visszagondolva lehettem volna sokkal jobb, ha felkészülök lelkiismeretesen.

Mint már tudjuk 2 helyet javítva, az I. Faápoló Magyar Bajnokságon a 3. lettem!

 Nagyon büszke vagyok, és köszönet mindenkinek, aki segédkezett a Bajnokság szervezésében, a támogatóknak az értékes díjak felajánlásához.

Jó érzés volt, hogy mindenki önzetlenül segédkezett, és nem konkurenciaként tekintettünk egymásra, hanem mint igazi, segítőkész barátokra! Külön köszönet a Zalai Favágóknak!!!!

Remélem 2016-ban is találkozunk Szegeden!!!!!!

Üdv mindenkinek, és balesetmentes munkavégzést!!!!

 

vissza